Популарни постови

недеља, 22. април 2012.

Pobeda Vetela, Kimi na podijumu


Vozač Red Bula Sebastijan Vetel, pobednik je četvrte trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1 koja se vozila u Bahreinu.

Aktuelni šampion je do prve pobede ove sezone a 22 u karijeri došao u vremenu od 1:35:10.990 sata na stazi "Sakir". Drugo mesto sa tri sekunde zaostatka, zauzeo je Kimi Raikonen u Lotusu, ispred svog timskog kolege Romana Grožana.

Ipak epitet junaka trke pripada Kimju, koji je startovao sa 11 pozicije, ali je na kraju u jednom trenutku uspeo da izazove branioca titule za pobedu. Odličan je bio i Grožan, koji je došao do najboljeg rezultata u karijeri, a zajedno sa Raikonenom u Lotusu, koji je sada pravni naslednik legendarnog tima, doneo je prvi podijum od 1988 godine i trke u Brazilu, kada je Nelson Pike Senior bio treći-

Ostali vozači nisu uspeli ni da priprete dvojcu Lotusa, a iako je u prvoj fazi trke izgledalo da će vozač Meklarena Luis Hamilton moći da se umeša u borbu za pobedu, njega su problemi u boksu mnogo koštali, zbog čega je bio daleko od mesta na podijumu.

Solidnu trku je imao i Mark Veber na petom mestu, dok je iza njega bio pobednik prošlonedeljne Velike nagrade Kine, Niko Rozberg. Medjutim on je bio vinovnik dva incidenta sa Batonom i Alonsom, zbog čega če biti posle trke pod istragom.

Pohvale zaslužuje i Pol Di Resta, koji je samo dva puta išao u boks, ali je iza sebe ostavio Fernanda Alonsa u Ferariju, Hamiltona i Felipea Masu koji je konačno imao sasvim solidnu trku i obezbedio sebi prve bodove u sezoni. Na kraju poslednji bod je uzeo još jedan heroj dana, a to je Mihael Šumaher koji je startovao sa poslednjeg mesta i posle velikog truda došao do bodova.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se 13. maja Velikom nagradom Španije na stazi "Katalunja".


Нема коментара:

Постави коментар

Search Engine Submission - AddMe